Op dit moment zit ik bij #deverdieping van Kennisnet. Ik hoef niet meer uit te leggen wat dit is, bekijk hiervoor bovenstaand filmpje maar! We hebben op dit moment al een pittige dag achter de rug met indrukwekkende nieuwe toepassingen die ik heb gezien en heb uitgeprobeerd. Zoals bijvoorbeeld de nao robots, de tablettafel en de sifteo blokjes. Hier onder zie je een filmpje over een nao robot.
We hebben gezien hoe je een nao robot kunt programmeren en wat je er allemaal mee kunt. Het lijkt mij een leuk ding om te hebben maar ik denk dat je het zo ook weer beu bent in het onderwijs. Het zal voor kinderen erg leuk zijn maar ze zullen er denk ik snel aan wennen en het niet meer speciaal vinden.
Foto
Hier zie je de tablet tafel die ze bij kennisnet hebben. Wij hebben er even kort mee geëxperimenteerd. Het was natuurlijk harstikke leuk omdat het allemaal nieuw en indrukwekkend was. De spellen die erop zaten waren ook allemaal erg leuk en volgens ons ook zeer leerzaam. Wel waren wij het er met zn alle over eens dat dit de kinderen ook snel zal gaan vervelen. Wij hadden zelf snel al iets van: okee, we hebben het nu wel gezien. Ik denk dat kinderen ook snel zo zullen denken. De eerste weken/maanden zal deze tafel erg leuk zijn maar als je hem alleen inzet zoals we het bij de verdieping konden zien denk ik dat het snel verveelt. Wel zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden dan alleen spellen en is het wat dat betreft ideaal voor in de klas.

Hier zag je een filmpje over de sifteo's die ze hebben bij kennisnet. Deze blokjes zijn erg leuk in te zetten in het onderwijs. Zo had een groepje studenten van ons het leuke idee om er een quiz mee te maken. Op het ene blokje stond een vraag, de andere blokjes waren meerkeuze antwoorden. Ook denk ik dat sifteo's erg goed zijn voor ruimtelijk inzicht. Zoals je op het filmpje kan zien kun je er verschillende spellen mee die met ruimtelijk inzicht te maken hebben. Leuke dingen waarvan ik zeker weet dat kinderen het motiveerd omdat het 'anders' is!

In welke toepassing zou ik me willen verdiepen?
Deze vraag kregen we van Olaf. Ik heb natuurlijk veel meer gezien dan de 3 bovenstaande toepassingen. Omdat ik me vooral richt op de instructie van de les tijdens mijn onderzoek leek het me praktisch om daar een interessante toepassing bij te zoeken. Ik kwam toen bij Goggles. Dit is een toepassing van Google. Je kunt Goggles gratis downloaden op je device (met camera!). Als je de toepassing start kom je bij de camera terrecht. Je maakt een foto van een afbeelding, stuk tekst of iets dergelijks en Goggles stuurt je onmiddelijk door naar Google. Je hoeft dan niet meer in te typen wat je wilt zoeken, want dit heeft Goggles al voor je gedaan. Het lijkt mij erg leuk om dit in de instructie te gebruiken. Zo zou je bijvoorbeeld gewoon een foto kunnen uitdelen over een onderwerp, de kinderen kunnen dan gewoon via Goggles meteen aan de slag met de informatie die ze dan meteen toegewezen kregen.

Er zijn nog zoveel leuke en leerzame toepassingen die in te zetten zijn! Ik hoop dat ik er nog zo veel mogelijk mag ontdekken. Een bezoekje aan kennisnet heeft in ieder geval geholpen hieraan! Een erg leuke en leerzame dag! Bedankt!
aukje
5/27/2012 09:46:11 pm

Suzanne,
Wat leuk om te lezen dat jij ben Kennisnet eigenlijk kiest om meer te gaan doen met Google Goggles. Ik zelf was ook enthouiast over de simpele en effectieve manier hoe je leerlingen informatie kan laten zien, maar ik zo te zien ben ik niet de enige.
Hoe zou jij het in het onderwijs gaan inzetten? Wat voor meerwaarde heeft Goggles in vergelijking met gewoon zoeken via google?

Reply



Leave a Reply.