@Sammuller83 heeft ons meegenomen in zijn onderzoek naar Bitstripsforschools.com. Hij heeft ons er over geleerd door het ons te laten ervaren. Zo moesten we allemaal onszelf maken als avatar in 'klas minor klm'. Het resultaat mag er zijn! Een leuke klassenfoto, gemaakt door Sam.
Dit idee ga ik zeker gebruiken, ik ben er met mijn klas namelijk ook mee bezig! De kinderen zijn er erg enthousiast over en er zijn al een aantal kinderen met meer dan 10 stripjes in maar een paar dagen. Wat leuke tools allemaal wel niet met kinderen kunnen doen...
 
 
We hebben een snelcursus zelf games maken gevolgd van een klasgenoot, @rgijsbrechts. Hij heeft de site http://www.gamemakerstudio.nl/ gemaakt en hierop kun je de cursus volgen.

Het is niet echt iets voor mij, daar ben ik wel achter gekomen. Ik vond het zelf heel moeilijk om te doen en mijn hart ligt er zeker niet. Ik geloof best dat het heel waardevol kan zijn in het onderwijs, maar ik vul mijn lessen dan toch liever in met iets anders. Ik heb er wel veel van geleerd. Zo hebben we de waarde van het T-PACK model besproken. Gamen of zelfs games maken is een goede 'T' in het T-PACK model. De P en de C kunnen van alles zijn. Samenwerken of juist zelfstandig werken, rekenen of taal. Het lijkt me een hele goede manier om in te zetten in het onderwijs, maar voor mij persoonlijk zal het er niet in zitten.
 

Stage

06/20/2012

0 Comments

 
Vorige week ben ik begonnen met bloggen met de kinderen. Deze week ben ik hier mee verder gegaan. Ik heb gemerkt dat kinderen het toch nog heel moeilijk vinden om een stappenplan zelfstandig te doorlopen. Veel kinderen waren bijvoorbeeld de laatste stap vergeten, het opgeven van een webadres. Daardoor hadden veel kinderen een hele lange code als webadres. Ook hadden veel kinderen hun e-mail adres verkeerd ingevuld tijdens het registreren waardoor ze er later niet meer in konden. Ook de inhouden van de bloggen vielen me een klein beetje tegen. Ik had geen grote verhalen verwacht, maar wel kleine verhaaltjes. Het enige wat ik kon lezen waren hele korte zinnen als antwoord op de vragen. Dit is in principe goed, maar ik heb ook veel verkeerde informatie gelezen op een aantal blogs. Natuurlijk heeft ieder project zn nadelen... Mijn project had echter zeker ook voordelen! Kinderen waren razend enthousiast en wilden er ook echt dingen over weten. Daarom heb ik een lesje 'mediawijsheid' gegeven. Ik ben begonnen met de glogster cyberpesten, die je in week 1 kunt vinden op mijn blog. Ik heb daarna de volgende reportage laten zien en we hebben het er over gehad dat je altijd voorzichtig moet zijn.
Ook hebben we nog de voor- en nadelen van de webcam besproken. Als huiswerkopdracht hebben we de kinderen meegegeven dat ze ook over deze les een blog moesten schrijven. De resultaten zijn erg goed! Omdat kinderen erg enthousiast waren over dit onderwerp, kan ik zien dat ze hier thuis echt mee bezig zijn geweest. Hier zijn een aantal voorbeelden van blogs van de kinderen.

Site van Robbe, site van Meike en de site van Thirza.

Als ik de weblogs van deze kinderen zo bekijk ben ik toch best wel trots op het resultaat!