Een PowerPoint was vroeger nog heel erg speciaal. Tegenwoordig al lang niet meer. Althans, dat dacht ik. Vandaag is het tegendeel mij bewezen. Een PowerPoint kan heel erg interactief zijn en kan toch heel erg boeiend zijn.

Volgens Dummer (2011) is PowerPoint het meest bekende presentatieprogramma. Dummer geeft ook een aantal tips, die vervolgens niet overeenkomen met wat ik vandaag heb gezien tijdens de minor. Zo zegt hij:

"Bouw je presentatie rustig op, per dia één onderwerp. En bestaat je dia uit verschillende punten laat die dan rustig in beeld verschijnen (dus zonder geluidseffecten of spectaculaire draaiingen)."

De presentatie die wij hebben gezien zat vol geluiden en spectaculaire draaiingen, maar dit maakte de presentatie juist levendig en interessant! Dan ben ik het deze keer misschien toch niet helemaal eens met de theorie, want wat ik vandaag heb gezien, daarvan weet ik zeker dat het kinderen zal aanspreken en dat ze daar veel van leren omdat het juist zo leeft!
6/20/2012 03:43:43 pm

Suuusje! Ik geloof dat ik hier een kopie van mijn eigen blog zie! Ik was gisteren hier ook over aan het schrijven en vond dat stuk van Dummer ook al zo'n mooi contrast! Tot zo! X

Reply
Suzanne
6/20/2012 04:45:26 pm

Haha, jaa.. we hebben dan ook allemaal hetzelfde boek he.

Reply
Sam
6/22/2012 06:07:41 am

Hey Suzanne,

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar ik ben het helemaal met je eens. PowerPoint Rocks!!!

ReplyLeave a Reply.