Drukke dag vandaag! Tessa is nog maar net weg en Andreé Slegers is al weer hier te gast. Hij komt vertellen over Klassemedia. Nog nooit van gehoord! Nou ik weet wat het is vind ik het een super site. Het is een digitaal bureau van de leerkracht met daarin lesideeën. Je vind er filmpjes en sites over hoe je ICT in kunt zetten in het onderwijs. Wij gaan vanuit de minor onze onderzoeken ook presenteren en in Klassemedia beschikbaar stellen. Niet alleen kwam André vertellen wat Klassemedia is, hij vertelde ons ook over 'het onderwijs'. Methodes gebruiken over het algemeen 4 werkwoorden in alle lessen. Kijken, luisteren, lezen, schrijven. Veel meer is er meestal niet te doen. Logisch dat kinderen het saai vinden eigenlijk! Wij kregen de opdracht zo veel mogelijk werkwoorden op te schrijven waarvan wij vinden dat ze eigenlijk in het onderwijs zouden moeten zitten. In dit woordweb kun je een paar van deze woorden zien. Het zijn er natuurlijk nog veel meer!
André vertelde erg enthousiast en vroeg ons om ook onze ideeën up te loaden in Klassemedia. Ik ga hier zeker mijn best voor doen want ik vind het erg belangrijk dat zo veel mogelijk leerkrachten af gaan stappen van de 4 saaie werkwoorden in hun lesgeven.
Aukje Meens
5/27/2012 09:50:52 pm

Suzanne,

Ik vind het leuk om te lezen dat je door Tessa geinspireerd bent geraakt en dat je de meerwaarde van Klassemedia inziet, maar je beschrijft dit eigenlijk alleen.

Kijk nog eens terug naar mijn bijeenkomst over hoe de weblog eruit moet zien. Ga verschillende theorie gebruiken, zodat je kan laten zien dat je er mee bezig bent, ga je mening geven over wat we gedaan hebben. Wat zijn de voordelen en nadelen van bv. de tiktegel en de Roode Kikker en geef aan hoe je het in het onderwijs zou willen inzetten. Kijk in de dropbox naar de literatuur die er allemaal staan en haal deze aan in je weblog. Ik hoop in de komende blogs meer Suzanne te mogen lezen :)!
Heb je moeite met het schrijven van de weblog of met de bronnen? mail mij dan of kom even langs, dan plannen we een speeddate moment in.

ReplyLeave a Reply.